Extret del blog de Ricard Espelt, regidor de Noves Tecnologies, Promoció Econòmica i Comunicació de la població de Copons (Alta Anoia - Catalunya)
http://www.theplateishot.com
http://www.theplateishot.com
Darrera de interessants iniciatives, com va ser #gobces, hi ha persones entusiastes que treballen sense ànim de lucre per alimentar sinergies, apropar projectes, desenvolupar idees,… hem d’agrair a @anafmora i @cataspanglish un altre cop la seva capacitat per introduir nous formats de treball a casa nostra.
Després de la jornada a @citilab em quedo amb un conjunt d’idees [totes elles en fase Beta]:
· L’administració ha d’incentivar projectes paral·lels a les webs institucionals per aprofundir en el sentit de comunitat. Donar veu a professionals i aficionats perquè comparteixin informació.
· La motivació de la comunitat entorn a un determinat àmbit serà clau per arribar on allà l’administració no és capaç d’arribar.
· Dins de cada administració hi ha una sèrie d’empleats “valents” que actuaran de voluntaris i serà fàcil trobar complicitats per desenvolupar un determinat projecte.
· Les eines no deixen de ser un instrument per canviar hàbits i re-formular processos de treball.
· Una bona estratègia és plantejar els problemes de forma pública perquè la pròpia comunitat ajudi a buscar les millors solucions.
· En el procés de canvi actual resulta clau no estereotipar cap element de la gràfica ciutadans, administració i govern. No totes les unitats són homogènies.
· Els lideratges canviaran. Els nous líders de cada espai seran aquells que sàpiguen fer créixer el grup de treball i convertir-lo en equip.
· Cal continuar valorant la portabilitat de l’administració. Els mitjans mòbils, especialment telèfons, seran claus per interaccionar amb l’administració.
· La figura del Hacker serà important. Entenent aquesta figura, com la sap extreure de forma hàbil dades de l’administració i donar servei a la comunitat. Per tant establint sinergies amb la pròpia administració.
· La realitat de UK és molt diferent a la nostra. Serem capaços de copiar projectes, i ho hem de fer. Però el més important és aconseguir un millor sistema de representació política i un millor sentiment de comunitat.
· És molt important entendre que estem en un procés de transformació. S’han de valorar els projectes i les iniciatives participatives, ni que continguin errors. Aquests errors seran necessaris per assolir l’objectiu final: #opengov #gov20. L’actitud de canvi s’ha de valorar com a quelcom fonamental.
Hola Montserrat,
ResponderEliminarGràcies per la referència i fer difusió de les conclusions.
Ricard
Gràcies a companys de professió m'he interessat pel món de les TIC i les seves repercussions en el món de l'administració.
ResponderEliminarUn d'ells m'ha enviat les seves conclusions i he pensat que seria interessant compartir-lo.
Un plaer llegir-lo.